Évértékelő 2021

Lezárult ez az év is és azt kell mondjam, egészen korrektül sikerült teljesíteni a kitűzött célokat – még sérülésekkel együtt is. Volt félmaraton PB, triatlon féltáv PB és három középtávú verseny egy éven belül (Keszthely, Tata, Balatonkenese).

Összesen öt versenyen vettem részt, ami kicsit kevesebb a megszokottnál, de jóval nehezebbek voltak mint az eddigiek. Lássuk is milyen eredmények születtek 2021-ben.

Március – Adrenalin kör 10km PB

Ez egy instant a RUNaway szervezésében, amit egyénileg bármikor lehet teljesíteni, GPS-es óra kell hozzá, illetve három QR kódot kell telefonnal beolvasni az előre megadott pályán. Ez a pálya pedig nem más, mint az a sétáló/bicikli út a Szilas-patak mellett, ahol edzeni szoktam. Úgy éreztem emaitt mindenképp indulnom kell, ráadásul a versenykiírás is izgalmasnak ígérkezett. 10 kilométert kell futni egy nagyon gyors, teljesen egyenes pályán és a férfiaknál, aki 40 perc alatt teljesíti, az aranyérmet kap (extra jutalom 😀). Így nyilván 40 perc alatti tervvel indultam neki, amit előtte összesen egyszer sikerült edzésen megfutnom, akkor 39:51 lett. Itt viszont ezt is sikerült felülmúlnom, 38:39-as idővel új egyéni rekord született, amivel a mai napig a 4. helyen állok az eredménylistán.

2022-ben nekifutok mégegyszer 😃

Adrenalin kör eredmények

Április – Solo Vivicittá

Megbeszéltük az edzőmmel, hogy szezonkezdésnek futok egy félmaratont a budapesti Vivicittán. Sajnos a rendezvényt elhalasztották a COVID miatt, de végül arra jutottunk, hogy így is fussam le, csak egyedül. Versenyen csak egyszer futottam ezt a távot, azt is 2018-ban, akkor 1:48.49 idővel. Ezenkívül csak a triatlon féltávoknál találkoztam vele (meg nyilván edzésen), de az olyankor egész más. Szóval itt volt az alkalom végre egy “rendes” félmaratont futni. Magasra is tettük a lécet – igazából a terv az volt, hogy 1:35 alatt legyen, de én reménykedtem az 1:30 alatti időben (4:15-4:20as perc/km-es tempó).

Ehhez képest egészen hihetetlen 1:27:12-vel fejeztem be, ami 4:08-as tempónak felel meg.

Rettentően örültem ennek az eredménynek is, eddig eléggé jól indult az év 😀

Eddigi félmaratonok

Május – Triatlon Velencén

Ez volt az első triatlon verseny a 2021-es idényben, ráadásul május elején még nem túl meleg időben. A víz hőmérséklete ennek megfelelően rettentő hideg volt, 13 fok, ha jól emlékszem. Emiatt rövidítettek is a távon, csak 750 métert kellett úszni az 1500 méter helyett. Viszont ami miatt igazából kiemelném ezt a versenyt, az a futás. Pont egy héttel előtte összeszedtem egy kellemetlen sérülést és az indulás is kérdéses volt, ennek ellenére messze legerősebb futásomat tudtam hozni rövidtávú triatlon versenyen. 40:26 lett, egy hajszálon múlott, hogy beférjen 40 perc alá.

Futás

Augusztus – Pécs

2021-ben Pécsen rendezték meg az országos bajnokságot triatlon váltóból. Egyesületünk két csapatot is indított amelyből az egyikben én is szerepeltem. Még soha nem indultam váltóban, így hatalmas élmény volt számomra ez a verseny és az, hogy ilyen szuper kis csapatban versenyezhettem.

A csapat 🙂

Középtávok (Keszthely – Tata – Balatonkenese)

Az eddigi szezonjaimban főleg a sprint és rövidtávú versenyek domináltak, de 2021-ben hivatalosan is áttértem a középtávra, hiszen öt versenyemből háromszor is ezen a távon indultam. Mindenképpen haladás, hogy egyiken sem volt semmilyen probléma, és már ennyire “simán” tudom teljesíteni őket. Olyan nagyon extra eredményt nem sikerült elérni, nagyjából ugyanúgy sikerült az összes, picivel több, mint öt óra felett. Ez annyira nem meglepő, és igazából ez is volt a cél, hogy szokjam a távot és biztosan végig tudjam csinálni ezeket a hosszabb versenyeket. Keszthelyen és Tatán 2022-ben is biztosan indulok és remélem születik majd új pályacsúcs 😉

Kis Strava statisztika a végére 🙂

Leave a comment



Recent Comments

    IMG_20210418_112119

    Tri Geri

    Sportolás minden mennyiségben. Amatőr triatlonista, falmászó, focista. Legnagyobb álmom, hogy megtanuljak végre rendesen úszni!

    Kapcsolat

     [email protected]

    Copyright 2017 FRESHFACE ©  All Rights Reserved