Sérülések – #1 rész

Sajnos mostanában nem igazán kerültek el a sérülések, sőt azt kell mondjam, hogy 2021-ben talán rekord évet zárok az orvosi/kórházi kezelések tekintetében. Azért remélem lassan már el tudom már kezdeni a felkészülést és nem kell még egy részt írnom ebből 😄

Térd/Sípcsont teteje – Csonthártyagyulladás

Tavasszal kezdődött a sorozat, amikor egy focimeccsen az ellenfél játékosa kilökött a pályáról, ami mellett 1-2 méterre hálót tartó oszlopok sorakoztak. Éppen lendületben voltam és a lökés hatására sikeresen nekiestem egy ilyen oszlopnak. Mondanom sem kell, nem tudtam folytatni a mérkőzést, egyből elkezdett lilulni a térdem. Sosem jön jól egy sérülés, de ez különösen rosszkor érkezett, egy héttel a szezon első triatlon versenye előtt. Valahogy sok jéggel és pihentetéssel sikerült rendbe hozni a versenyre, de sajnos az egész szezonomat végigkísérte és még mindig nem jött teljesen rendbe. Voltam orvosnál vele, megröntgenezték és nem látszódik törés szerencsére a csonton. Fájni egyáltalán nem fáj, még terhelésre sem, most szeptember óta csak pihentetem, járok lézerterápiára (ezt ajánlotta az orvosom), múlik valamennyire, de nagyon-nagyon lassan ☹️ Hamarosan megyek vissza újabb kontrollra, majd meglátjuk mi lesz.

Csukló – Sajkacsont törés

Október végén történt – nem meglepő módon – ugyanúgy a focipályán. Az ellenfél játékosának becsúszása után ráestem a csuklómra és a bokám is kapott egy nagyobb ütést. Ott elsőre fel sem tűnt, csak utána, amikor már a cserepadon ültem, hogy valami nem stimmel. Eléggé fájt a kezem és nehezen tudtam mozgatni. Azt hittem csak meghúzódott, ezért nem is nagyon foglalkoztam vele. A meccs után jegeltem és bekentem gyulladáscsökkentővel. Ahogy telt az idő, sajnos nem igazán csökkent a fájdalom, inkább fokozódott. Végül hajnali 2-ig bírtam, kezdett gyanús lenni, hogy nem csak egyszerű húzódás lesz és úgy éreztem jobb, ha elindulok a Péterfy Kórház felé😄 Röntgen után rögtön begipszelték, majd következett a diagnózis: eltört a sajkacsontom. Másnap mehettem vissza a kézsebészetre, ahol egy nagyon szimpatikus és profi orvos fogadott, Dr. Szűcs Miklós. Arra jutottunk, hogy a műtét lenne a legjobb megoldás, mivel ez a csont sajnos nagyon lassan gyógyul (min. 2-3 hónap gipszben) és akkor sem biztos, hogy rendesen összeforr.

Nagyon nem szerettem volna egy ekkora kaliberű műtétet, de ez tűnt logikus döntésnek. Három nap múlva már kaptam is időpontot és szerencsére rendben lezajlott a műtét. Egy éjszakát bent kellett aludnom, de másnap reggel már mehettem is haza. Végül még két hetet kellett gipszben töltenem, utána szedték csak le, és számomra meglepő módon már rögtön használható volt a csuklóm. Tudtam fogni, csavarni, emelni, mozgatni az összes ujjamat. Nyilván nem akkora erővel, mint korábban, de kezdetnek nem volt rossz! Csak támaszkodni nem lehetett rajta, ezenkívül bármit csinálhattam vele. Most is napról napra jobb, már el is kezdtem mozogni kicsit és szép lassan visszatérek a normál kerékvágásba. November végén megyek vissza még egy kontrollra, reméljük nem lesz semmi probléma és utána kezdődhet az igazi felkészülés. Várom már nagyon!

korhazban
Műtét után

+1 Bónusz – 🐙 eltávolítás

Igen, ez is idén történt velem…Még tavasszal diagnosztizáltak nálam egy vastagbél polipot, amit augusztusban tudtak csak kiműteni. Nem ez volt a legkellemesebb élményem, de szerencsére minden rendben ment és ezen is túl vagyok.

Lezárás

Ezek lettek volna a meghatározóbb orvosi eseményeim idén, amik eléggé befolyásolták a szezonom. Most igyekszem minél hamarabb meggyógyulni, és elkezdni a felkészülést a következő évre. Elég komoly terveim vannak, és nagyon össze kell szednem magam, ha mindet teljesíteni szeretném!

Leave a comment



Recent Comments

    IMG_20210418_112119

    Tri Geri

    Sportolás minden mennyiségben. Amatőr triatlonista, falmászó, focista. Legnagyobb álmom, hogy megtanuljak végre rendesen úszni!

    Kapcsolat

     [email protected]

    Copyright 2017 FRESHFACE ©  All Rights Reserved